Dag op dag 65 jaar geleden schreef René Vercauteren (78) zich op 10 februari 1956 in om als jonge knaap van 13 jaar te voetballen bij FC Eendracht Bazel. Het was namelijk Frans De Lamper (opa van onze spelers Robin De Lamper en Ignace en Jochen Vijt) die de 1e knapenploeg in Bazel had opgericht.

Samen met enkele ploeggenoten zoals Karel en Robert De Ryck (vader van afgevaardigde 1e ploeg Jurgen) en Georges Boodts (grootvader van onze jeugdspelers Jef, Miel en Josse) schopte René het tot de 1e ploeg.

René trainde heel kort een jeugdploeg in de jaren ’70 maar is vooral gekend voor zijn lange carrière van meer dan 30 jaar als scheidsrechter. In het begin van het millennium zetelde hij enkele jaren in het hoofdbestuur van onze club en tot op heden zit hij nog in het bestuur van het OWC (Overlegorgaan Wase Clubs). Tevens is René al jarenlang een vast gezicht op onze thuismatchen van de 1e ploeg voor de ontvangst van de scheidsrechters.

Onze voorzitter Jef Thierens bracht een corona-proof blitzbezoek om hulde te brengen aan het langst aangesloten lid in het bestaan van onze club. Proficiat René en bedankt voor al je jaren in onze club!