Missie & Visie

Waarden en identiteit

 • Plezier beleven aan trainen en aan wedstrijden te spelen (kortom aan elke dag in de club). 
 • Een opleiding genieten die hen elk seizoen iets bijleert. 
 • Een begrip van samenwerken leren zodat men ten allen tijde respect heeft en open staat om in andere ploegen of clubs te spelen of met andere spelers binnen hun ploeg, of in de bredere context om in de clubwerking een rol te vervullen (als jeugdscheidsrechter, jeugdtrainer,…).

Missie

 • De jeugdopleiding van SVE Bazel heeft als missie om elk kind dat voetbal wil beoefenen in de gemeente Kruibeke, de kansen te geven om dit te kunnen doen, ongeacht zijn of haar niveau of andere socio-demografische kenmerken zoals ras, geslacht, geloof, sociaal statuut of land van afkomst. 
 • We vinden het ook onze taak als club om oplossingen bij andere clubs te zoeken wanneer onze werking een kind niet kan opnemen door bv. tekort aan trainers, overaantal aan spelers of gespecialiseerde begeleiding voor G-voetbal of meisjesvoetbal. 
 • De jeugdopleiding moet uiteindelijk voetballers klaarstomen voor de seniors-werking die van hun eerste jaar tot het laatste jaar volgens de clubwaarden zijn doordrongen geweest. 

Visie

 • Sportief wil SVE Bazel blijven bekend staan als een club met reële doorstromingskansen voor eigen jeugd. Dit is in het verleden steeds zo geweest en dit moet actief gestuurd blijven worden. Elk seizoen moeten er minstens 3 eigen jeugdspelers jonger dan 20 een selectie binnen de 1e ploeg hebben gekregen. Een eigen jeugdspeler is een speler die minstens 3 seizoenen in de jeugd van Bazel heeft gevoetbald.
 • SVE Bazel wil de jeugdopleiding ook verder ontplooien zonder aan de waarden plezier en samenwerken te verzaken. Provinciaal jeugdvoetbal met 50% gediplomeerde trainers is hier een doel zolang dit niet ten koste gaat van de kansen van elk kind dat voetbal wil spelen in Kruibeke. Een samenwerking of zelfs fusie met de andere jeugdclubs in de gemeente, zijnde KJV Kruibeke en KOFC Rupelmonde, zou dit kunnen bespoedigen.
 • De samenwerkingsverbanden met zowel een interprovinciale club (KSV Temse) als andere gewestelijke clubs (KJV Kruibeke en KOFC Rupelmonde) hebben zowel als doel dat de kwaliteit van de jeugdopleiding verbetert, als de maximale speelkansen van elke speler. Zo wordt het aantal forfaits en spelers die in het weekend niet kunnen spelen tot een absoluut minimum herleid, wat ook bijdraagt tot het algemene plezier van in onze club te voetballen.
 • Plezier zit ook in de extra-sportieve activiteiten die met ondersteuning van een oudercomité worden verzorgd. SVE Bazel moet ten allen tijde een familiale club blijven waar iedereen zich welkom en goed voelt.
 • Heel onze visie stoelt ook op een transparante en eerlijke communicatie. Elk kind en ouder heeft recht op een aanspreekpunt en op diverse momenten van informatie en feedback. Het woord “verplichting” wordt in onze club gemeden en beslissingen worden op een menselijke manier besproken.